donderdag 11 november 2004

reuring

©hansb0071.jpg
de Churchilllaan is ondanks de voortdurend voortkabbelende stroom fietsers, auto's en trams niet echt een levendige stadslaan. de laan heeft een wat statige, misschien zelfs wat monumentale allure door de zes lange rijen hoge bomen en een breed middenplantsoen met symetriese beplanting.
naast collega-hondenuitlaters zie je op het grasveld van die middenberm hoogstens af en toe nog een familie- of vriendengroepje gefotografeerd worden. dat zal dan wel vanwege die statigheid zijn, dat werkt mooi als achtergrond. en natuurlijk één maal per jaar de Ghandi-herdenking bij het beeld van Ghandi.
gisteravond echter veel zwaailichten en politieauto's. en een calamiteitencontainer. en dranghekken. een belegering? terrorismebestreiding? een inval in een woning?
zijdelings een beetje van dat allemaal: de advokaat van de moordverdachte Mohammed B woont er. kennelijk een ijdel man die advokaat. die in de vier erkers van zijn benedenwoning altijd goed uitgelichte bustes van zichzelf en zijn familie heeft staan. vanaf nu ook zichtbaar voor passerend verkeer, want voor de deur mag niet meer worden geparkeerd.
en in de middenberm van die statige laan staat nu zo'n wachthuisje op poten met donker getinte ramen. permanente politiebewaking omdat je advokaat bent van een moordverdachte.
niets is meer zoals het was.

1 opmerking:

Anoniem zei

En het erge is, die advocaat is nog wel een ex-collega van je...

Groet, Dieter