zondag 28 november 2004

koelkasttheorie

koelkast
uit de inhoud van iemands koelkast kun je opmaken wat voor type die iemand is. dat zeggen "ze" tenminste.
onzin denk ik, want behalve dat er sprake is van enige ordening, mede ingegeven door de hoogteinstelling van de legplanken, kan ik niets uit onze koelkast opmaken.
nou ja, ik sta er natuurlijk wel op dat al het beleg op de bovenste plank ligt. zodat je niet aan het eind van de week de bij aankoop verse gebraden beenham licht bedorven achter de toetjesyoghurt vandaan vist. maar dat is gewoon een kwestie van logica.
net zoals die pakken vruchtensap en het bier links onderin. en rechtsonderin de flessen sauzen. wat weer wat anders is dan de potten met sauzen, want die staan twee plankjes hoger. bij de kleine zuivel. maar dat is natuurlijk ook logisch.
de smalle plank daar tussenin herbergt natuurlijk de platliggende witte wijn en jonge borrel. rechts, maar links in de deur, nog net zichtbaar een fles cola. de light versie, want we denken aan de caloriën. en zonder caffeïne, want anders wordt je zo hyper.
onderin links de groentenlade, rechts de kruidenlade met verse kruiden gewikkeld in oude kranten. de zak verse frieten die zo pontifikaal vooraan staat is natuurlijk toeval, een eenmalige aankoop, daar doen wij normaal gesproken niet aan.
maar wat zegt dat alles ons nu over de bewoners van dit huis? ik kan er geen kaas (bovenste plank links, in belegdoos) van maken. bovendien hebben we nog zo'n koelkast in de kelder staan. voor de minder alledaagse spullen. moet de inhoud daarvan dan niet ook meebeschouwd worden?
nee, die theorie deugt niet, dat is duidelijk.

Geen opmerkingen: