vrijdag 26 november 2004

oude laptop

©hansb0113.jpg
toen dochter L in Amerika woonde om op kosten van een universiteit in Norfolk/ Virginia haar sport te beoefenen, sloeg de heimwee al snel bij haar toe, niet in de laatste plaats omdat vriendje J in Amsterdam achterbleef.
om dat leed te verzachten hebben wij als liefhebbende ouders via een veiling op Ebay een laptop voor haar gekocht, die vervolgens vanuit Los Angeles naar Norfolk werd gestuurd. zo kon ze in ieder geval virtueel bij haar geliefde(n) zijn, zonder een gigantiese telefoonrekening op te bouwen.
eenmaal terug in Amsterdam werd die redder-in-de-nood-laptop gedegradeerd: te langzaam, te klein, te weinig geheugen, te noem maar op. want thuis stond natuurlijk de gewone grote PC en broer J had inmiddels een supersnelle laptop via de Hogeschool aangeschaft.
de Amerikaanse laptop werd de Oude Laptop: in gebruik bij partner A en mijzelf tijdens vakanties en als de PC bezet is.
maar met 4 Gigabytes op de harde schijf voor Windows XP en een paar andere noodzakelijke programma's kom je niet ver.
dus zondagnacht heb ik (weer) via Ebay een nieuwe harde schijf met wel 12 GB erop gekocht in New Jersey voor een prijs die je dankzij de vrije val van de dollarkoers gerust laag mag noemen.
online betaald met PayPal en via emailtjes van UPS kan ik route en voortgang van de reis naar Amsterdam stap voor stap volgen.
vanmiddag was ie al binnen. het is een lief klein hard schijfje.
kijk, daar ligt ie.
maar dan behalve opwinding ook een kort moment van twijfel: ik heb me toch geen rotzooi aan laten smeren, hij doet het toch wel?
nix aan de hand. hoppa, oude harde schijf eruit, nieuwe erin, Windows installeren. pom, pom, pom, een kind kan de was doen en alles loopt als een zonnetje.
de Oude Laptop kan weer jaren mee.
twijfel niet, internet leeft!

Geen opmerkingen: