vrijdag 11 november 2005

achterop

grootouders
ook op deze foto figureert weer nadrukkelijk een robuust oma/oparijwiel. in de jaren dertig wilde de arbeidersklasse kennelijk graag gezien worden met zo'n modern en sociaaldemokraties vervoermiddel.
mijn grootouders van vaders kant demonstreren hier hoe er achterop een fiets moet worden plaatsgenomen. opa is dat duidelijk niet gewend en poseert alsof ie op het zadel zit. dat zat ie dan ook altijd. op het zadel, aan het stuur. mijn opa was dus een echte man.
oma hanteert de amazonezit. de lange en ietwat brede bagagedrager is daar zeer geschikt voor, de billen worden immers optimaal gesteund door de stevige dwarsspijltjes. de ruime rokbeschermer beschermt oma's rokken goed.
brutale meisjes gingen later op de bagagedrager zitten met een been bengelend aan elke kant. dat waren geen nette meisjes. nette meisjes horen te amazonezitten. bevallig, zoals oma. mijn oma van (vaderszijde) was duidelijk een nette vrouw.
aandachtige fotobestudeerders ontgaat niet dat het raam hetzelfde raam is als waarvoor eerder deze week een meisje op een omafiets zat.

Geen opmerkingen: