zondag 27 november 2005

grande finale

muizenvallen weg
onze huismuis heeft zich verdubbeld. een kleine en een grotere kuierden vanmorgen zelfbewust om die ene rijkgevulde muisvriendelijke en drie overdadig geurende muisonvriendelijke vallen heen, op zoek naar vrij verkrijgbare levensmiddelen. zo wordt onze keuken kennelijk als lesmateriaal gebruikt voor jonge pubermuizen op weg naar het praktijkeksamen huismuis. en blijken ze het zich bovendien ook gemakkelijk te hebben gemaakt op de bank in de huiskamer. waar ze als dank voor 't aangenaam verpozen ons de plasjes en de keutels hebben gelaten.
Saskia van Saskia's Dierenparadijs, onze muizenvallenleverancier, adviseerde ons ze in te smeren met boter, zodat de beestjes wegzouden glijden bij het weggraaien van de lekkernijen. waarop partner A verbaasd vroeg of ze bedoelde dat we de pootjes van de muis moesten insmeren. de pootjes van de muis! nee, ze bedoelde de vallen natuurlijk, maar zo ver is het nou al met ons gekomen.
we zijn ten einde raad.
zelfs partner A neigt nu naar dynamiet.
die zogenaamde eersteklasmuizenvallen gaan dus bij het grofvuil. de tijd van vreedzame samenleving is definitief voorbij, het eind voor het ongedierte nabij. het als een verrassing zal komen, onvermijdelijk en met grote vernietigende kracht.
een gegarandeerde Grande Finale.

Geen opmerkingen: