dinsdag 1 november 2005

muizenissen

muizenval klik foto voor groter
je denkt: ach, een muis. een muisje eigenlijk. verdwaald en per ongeluk in onze keuken terecht gekomen. lamaar lopen.
tot blijkt dat ie zich wel erg thuis begint te voelen en de isolatie van de oven gebruikt als nestmateriaal. dat mag ie niet doen. maar doet ie toch. dus moet ie verhuizen, vinden wij.
we schaffen een muisvriendelijke val aan, stoppen die vol met gevarieerde muizenlekkernijen en wachten. maar muis blieft geen muisvriendelijke val. muis sleept liever achter kastjes en plinten gevonden hondendroogvoer en broodkruimels de ovenla in en dineert aldaar.
nou ja, een muis met karakter, denken we dan nog, daar doen we niet moeilijk over. als we echt goed opruimen in de keuken verdwijnt ie vanzelf wel wegens gebrek aan voedsel. wij zijn immers tolerant en en respekteren flora en fauna.
tot gister.
blijkt die rotmuis aan de chips te zijn begonnen. door de zak heen nota bene. een nieuwe smaak ribbelchips, die we net in huis hadden gehaald. in de bonus bij AH, maar toch. dat doe je niet, door de zak heen. dat is de bloody limit. tot hier en niet verder!
dus is het nu oorlog. hij d'r uit of wij d'r uit. maar niet heus.
nix geen muisvriendelijke vallen meer. agressieve muisonvriendelijke vallen gaan we plaatsen. zeer muisonvriendelijke medogenloze muizenvallen met valbijl. muizenruggegraatbrekende strakgeveerde valbijlen.
muis moet dood.
nu!

Geen opmerkingen: