zondag 20 november 2005

chocolade

puyck blaas op yumyum!
"u zoekt wel het lekkerste uit", zei de delikatessenjongen snaaks toen wij drie stukken pecan-pie wilden pakken. "maar weet u wat nog lekkerder is?", en hij wees naar de andere kant van de vitrine, "die maken we hier zelf: dadels gevuld met pistachenootjesmoes gedompeld in donkere chocolade. ik word er zo vrolijk van als ik hier de hele dag heen en weer loop en ze zo prachtig in die vitrine zie pronken. maar weet je wat, in een delikatessenwinkel moet je kunnen proeven, proef dus maar. 't is wel een maaltijd, hoor!"
we deelden er één. en het was inderdaad een en al smaakeksplosie. zo één waarvan je zegt: woow! zo één waarvan je er dan nog veel meer wilt hebben. om nog eens zo'n explosie mee te maken. en nog eens. en nog eens. een potentiële verslaving.
we werden dan ook vriendelijk uitgewuifd door de delikatessendealer toen we met een sachet vol chocoladedadelpistachebommen naar huis snelden. en we werden he-le-maal niet boos toen dochter L 's avonds zei dat ze ze eigenlijk niet lekker vond. no problem, geef maar hier, kom op, laat los dan, mjammjamsmikkelkwijlgulziglikkebaardendlekker!
de roeimasjien steunde en kreunde vanmorgen hoorbaar.

Geen opmerkingen: