zaterdag 4 december 2004

vriend

VW camper
's winters staat ie in de kas. dan kan de pekel er niet bij. want hij is al erg oud, al bijna 34 jaar. dan moet je dus op zijn gestel gaan letten. en een beetje aardig voor hem zijn.
aan het eind van de zomer hebben we daarom ook zijn deukjes laten weghalen. en nieuwe achterstukken laten inzetten. om hem vervolgens weer effe lekker bij te laten kleuren. hij straalt nu weer helemaal. zoals vroeger waarschijnlijk. maar toen kenden wij hem natuurlijk nog niet.
wij kennen elkaar pas een jaar of zeven. en sindsdien gaan wij elk jaar samen naar het zuiden: Italië, Spanje, Frankrijk. dat vindt ie leuk. en wij ook. lekker rustig langs de B-wegen. want hij kan toch niet harder dan 100.
hij is voorzien van alle gemakken: koelkast, gasstel, fonteintje, 2-persoonsbed, cruise control en navigatiesysteem. ja, hij houdt wel van een beetje luxe en gemak.
vandaag ging ik even op bezoek in de kas.
bleek dat ie heel gastvrij een muizenfamilie had binnengelaten.
dat vond ik toch wat minder.
een aangebroken pak hondenkoekjes was door de familie zelfs behagelijk gevuld met allerlei zacht materiaal, als ware het een nest met ingebouwde provisiekast. ik heb de familie de deur gewezen. waarop de gastheer weigerde te starten. maar dat hebben we na een korte woordenwisseling samen opgelost.
over een half jaar gaan we weer op pad.
daar verheugen wij ons beiden erg op.

Geen opmerkingen: