zondag 10 oktober 2004

dood


aan het begin van het vierde kwart van de vorige eeuw waren wij regelmatig voor langere tijd in de VS. eens waren we 3 maanden in de winter in Vermont waar we logeerden bij een echte hippie die wij in Amsterdam hadden ontmoet toen ie op de terugweg was vanuit India. hij was intussen huisbewaarder geworden van een huis wat oudere vrienden van hem alvast voor hun toen 15/16-jarige zoon hadden gekocht. en wij mochten mee huisbewaren.
ik wil het hier niet hebben over de barre kou, de 800 dollar die wij voor 3 maanden beschikbaar hadden, het skiën vanaf de voordeur, het kalf in de kelder, de autorijlessen in een onverwarmde jeep, of het volledige macrobiotiese/ vegetariese regime waaraan wij werden onderworpen door onze verder gastvrije vriend, maar over de ontdekking van dr. Bronners All Natural Magic Soap.
heerlijke en goedkope vloeibare zeep in zacht plastic flesjes: pepermunt, eucalyptus, amandel, lavendel, etc. en om die flesjes zat een wikkel waarop de hele denkwereld van dr. Bronner uit de doeken werd gedaan, genoeg voor uren educatief leesplezier onder de douche.
dus iedere reis naar de VS eindigde met een bezoek aan een health food store, want alleen daar wordt het spul verkocht, voor een voorraadje voor thuis. en waren wij niet daar, dan gingen vrienden wel met een opdracht om wat flessen mee te nemen.
laatst ook weer, bracht een vriend nieuwe zeep. lees ik net onder de douche dat dr. Bronner in 1997 vredig is overleden. en dat zijn familie een deel van zijn geliefde bos aan de "underprivileged" jongens en meisjes van San Diego heeft geschonken, zodat zij ook eens onder de machtige sterrenhemel kunnen kamperen.

Geen opmerkingen: