donderdag 21 oktober 2004

de annex

©hansb0034.jpg
begin jaren tachtig, vorige eeuw. na een niet voltooide studie kunstgeschiedenis een huiskamergalerie begonnen: de Annex Galerie. met werk van jonge net afgestudeerde kunstenaars, voornamelijk uit omgeving Arnhem: Diederick van Kleef, Hans Eijkelboom, Albert van der Weide, Boudewijn Payens.
later in een grote ruimte in de Jordaan ook Mary Schoonheyt, Vito Acconci, Michael Gibbs en nog veel meer namen waar ik nu even niet op kan komen.
de laatste tentoonstelling in onze huiskamer in de Pijp was van Thom Puckey. een co-productie met stichting de Appel, waar hij toen een grote installatie had staan. het was de laatste tentoonstelling voor dat we naar de tentoonstellingsruimte in de Jordaan vertrokken. er was een tweeling op komst, dus de huiskamer was hard nodig voor huiselijke bezigheden.
Wies Smals van de Appel had net een kind en tussen de water-aarde-vuur-werken van Thom Puckey was het hebben/ krijgen van kinderen een hot item. een aantal maanden later stortte het vliegtuigje waar o.a. Wies Smals + kind in zaten in Zwitserland neer.
Thom Puckey is nu terug in de Pijp. Op het kerkplein achter onze vroegere huiskamergalerie staan stapels manshoge boeken opgesteld. bovenop de boeken stenen die water persen uit de boeken. elf concentrische cirkels van graniet verwijzen
naar de ringen van de zon, de maan, de sterren en de planeten er omheen.

Geen opmerkingen: