maandag 4 september 2006

lieve buurvrouw...


hij had de zomer goed doorstaan, konstateerde ie tevreden. niet alleen was de licht bollende buikstreek door de griekse zon poepiebruin geworden, zodat het geheel sowieso wat beter oogde, maar er waren daadwerkelijk geen kiloos bijgekomen. de weegschaal gaf zelfs minder aan dan voor de vakantie. nee, de Ietwat Te Dikke Man had het nu goed in de smiezen: al die maanden ploeteren op die roeimasjiene konden niet op tegen een paar weekjes vakantie in een warm en zonnig land. hij moest gewoon wat vaker op vakantie dan kwam het allemaal goed met dat zogenaamde overgewicht.
jammer alleen dat de Bemoeizuchtige Buurvrouw tijdens zijn afwezigheid het ouwerwets gezellige gehaakte gordijntje voor de gezamenlijke voordeur zonder enig overleg had vervangen door een ondoorzichtig groenig geblokt gevalletje.
alsof zijn smaak er niet toe deed. alsof ie door zijn spontane gewichtsafname onzichtbaar voor haar was geworden. dat kon ie dus niet over z'n kant laten gaan. daar moest ie maar eens een vilein buurman-aan-buurvrouw-briefje aan wagen: lieve buurvrouw...

Geen opmerkingen: