dinsdag 5 september 2006

de buuf geeft antwoord

hannie
lieve buuf,
wat goed dat je tijdens onze vakantie het aanzien van de voordeur hebt aangepakt. de voordeur is immers het visitekaartje van het pand en het verlopen gehaakte gordijntje achter de raampjes van onze gemeenschappelijke toegansdeur kon inderdaad echt niet meer.
jammer alleen dat er nu zo'n depressief ogend groenig geblokt eksemplaar voor in de plaats is gekomen. jammer ook dat het ondoorzichtig is, zodat we van binnenuit niet meer kunnen zien wie er voor de voordeur staat. jammer dus dat je het zo nodig twee dagen voor we terug zouden komen moest veranderen. bovendien, was jij het niet die ons diverse keren fijntjes heeft laten weten dat wij als benedenhuisbewoners verantwoordelijk waren voor het schoonhouden van het toegangsportaal? valt daar de raambekleding dan niet onder?
en nu we het er toch over hebben: wil jij je werkster vragen de deurknop en de brievenbus wat minder fanatiek met koperpoets te bewerken zodat het houtwerk er om heen niet meer wit uitslaat? en wil je voortaan niet meer zo neo-onderdanig bij ons aanbellen met een of ander knullig klachtje over een onbenullig piepje of een kraakje terwijl je één en al ik-ben-zo-veel-beter-dan-zij kouwe kak uitstraalt? met je ouwe LAT-relatie. je verlopen zonnebankbruin. je parfumwolk die nog minutenlang nawalmt. je getoupeerde geverfde haren. je in en in hollandse helderheid.
enfin, zullen we het huidige gordijntje in goed overleg alsnog vervangen door een neutraler en doorzichtiger versie? ik dacht zelf aan iets vitragerigs. doei! je buum.

Geen opmerkingen: