zondag 26 juni 2005

minireünie

klas 4b
zet een tennisleraar, een schooljuf, een verzekeringsman, een schade-expert, een hooglerarensekretaresse, een ambtenaar en een pornobaas vijfendertig jaar na hun eindexamen een avond in Lelystad en gaande die avond kruipen ze weer in hun oude vertrouwde rol van destijds.
ze zijn ook niet echt veranderd. in de gezichten huist nog steeds datzelfde meisje, diezelfde jongen. het loopje is onveranderd karakteristiek, de pose gelijk en vooral de stemmen klinken bekend. de nieuwe recente beelden verdrijven de oude vergeelde beelden niet. om me heen zitten vreemde meneren en mevrouwen met onbekende bezigheden, op m'n netvlies zie ik bekende jongens en meisjes met wie ik een belangrijke periode in mijn leven heb gedeeld.
maar waarom is me de ochtend-na-de-avond-tevoor niet bijgebleven wat twee van de negen oudklasgenoten tegenwoordig doen? en waarom moest ik om half twee 's nachts weer zo nodig afwijkend gedrag vertonen met een lege akku, zodat de gastvrouw en -heer tot half vier met mij op de wegenwacht moesten wachten?

Geen opmerkingen: