vrijdag 8 april 2005

parkeerbeheer

van Woustraat
de van Woustraat is een doorgaande straat tussen de Stadhouderskade en de Ceintuurbaan. druk verkeer dus. veel autoos. veel trams ook. en veel fietsen. fietsende ouders met kinderen. kinderen op eigen fietsjes. op weg naar school.
dat kan in principe probleemloos naast elkaar, want er mag in de van Woustraat alleen geparkeerd worden tussen negen en vier. nix aan de hand dus tijdens de (school)spits. bijna ideaal.
totdat het parkeerbeheer van Oud Zuid werd overgenomen door een partikuliere klup. want sinds dat moment wordt er in de van Woustraat niet meer gekontroleerd en/of weggesleept. en ontstaan er dankzij de vele illegaal geparkeerde autoos levensgevaarlijke situaties. met kinderen die met die kleine fietsjes over tramsporen moeten laveren. en daarbij geplet dreigen te worden door passerende autoos. die op hun beurt weer de trambaan blokkeren. kommer en kwel.
nu is de Stadhouderskade anderhalve maand afgesloten. en rijden er nog veel meer autoos door de van Wou. dus in de spits één groot verkeersinfarkt, waardoor je je als fietser slechts scheldend en tierend een weg kunt banen. terwijl trams over die twee/driehonderd meter van Wou vele tergend langzame minuten doen. omdat autoos op de trambaan, fietsers op de autobaan, illegaal geparkeerde autoos op de fietsbaan staan.
geen parkeerbeheerder in zicht. geen wegsleeptruck aan het werk.
ik verlang zo terug naar de gemeentelijke dienst parkeerbeheer...

Geen opmerkingen: