dinsdag 11 januari 2005

vers brood

brood
het zat niet in het kerstpakket, maar lag onder de boom.
kerstkadootje voor partner A. van mij.
eigenlijk alleen voor de geur. want daar heeft iedereen het steeds over: de geur van versgebakken brood als je 's ochtends wakker wordt. maar partner A wilde niet afgescheept worden met een spuitbus vers-brood-geur. afgescheept, was haar tekst. terwijl als het toch voornamelijk om de geur gaat een spuitbus als aankoop financieel een stuk aantrekkelijker is...
zo trok ik dus in de donkere dagen voor Kerst een spoor door al die fijne witgoedwinkels in Amsterdam om prijzen en kwaliteiten te vergelijken. en het design, want het moest natuurlijk ook wel een mooi apparaat zijn. optellend, aftrekkend en doorstrepend is het deze roestvrijstalen machine geworden. uit een winkel waar twee prijskaartjes bij het apparaat stonden waarvan één fout. maar dat foute kaartje maakte hem 38 euro goedkoper, dus heb ik de blozende verkoper snel kleur laten bekennen. maar dat weet partner A weer niet, dat ie wat goedkoper is verworven.
inmiddels hebben we heel wat broden gebakken: met kruiden, zonder kruiden, met andere kruiden, met kruiden en zongedroogde tomaten, bruin, wit, biologies, kant en klaar. allemaal erg lekker en vers op het moment dat je het nodig hebt. en de 50 meter naar de bakker op de hoek leggen we nu alleen nog op zondagochtend af, voor een verse challe met maanzaad.
maar de geur van het eigen gebakken brood valt wat tegen. die ruik je eigenlijk alleen als je vlak boven de machine gaat hangen.
ik moet partner A toch eens vragen of ze desondanks nog wel blij is met haar kadootje.

Geen opmerkingen: