vrijdag 21 januari 2005

chaos

??hansb0291.jpg
onze ouwe trouwe lundiaboekenkast groeit weer eens dicht.
hij staat in de huiskamer en dan is het o zo makkelijk om er behalve boeken ook even allerlei klein spul in op te slaan. omdat de planken breder zijn dan de meeste boeken. zodat die kast dus eigenlijk om klein spul vráágt. en als het ware gelegenheid geeft tot kleinspulopslag. want aan ons ligt het natuurlijk niet.
hoe het ook zij, de organies gegroeide hoeveelheid klein spul zorgt er voor dat de oorspronkelijke funktie van de boekenkast niet meer aan bod komt. elke vrije plek op elke plank is in gebruik:
met spiegeltjes, kralen, nagelschaartjes, lippenstiften, schroevendraaiers, lijm, plakband, nijptangen, schroeven, verf, batterijen mobiele telefoons met opladers, oude batterijen, nieuwe batterijen, postzegelbakjes, een tweepersoonsbed, muntenverzamelbakjes, een touwtje over de hele breedte waaraan kaartjes van favoriete restaurants, tekeningen en fotoos hangen, hondenkoekjesblikken, servetten, hoofdpijnpillen, kaarsen, geurkaarsen, mensenkoekjes los of in koekblik, een dertig centimeter hoge prijswinnende sinterklaas, grote ingelijste hockeyaktiefotoos, twee batterij- opladers, spuitbussen regenwerende vloeistof voor op de schoenen, sowieso allerlei schoenonderhoudsprodukten inklusief uitwrijfdoekjes, noem maar op: het ligt in de kast.
het is tijd voor een saneringsmoment.
morgen, of anders volgende week. of zo.
vriendin L van zoon J zegt dat we dan gelijk de boeken op alfabet moeten zetten. maar ik vind dat het wel leuk moet blijven in de boekenkast. een boek zoeken moet een avontuur zijn. geen doelgerichte handeling. da's ook interessanter voor de boeken.
leermoment voor vriendin L: huize hansb is niet verantwoord geordend, hoogstens georganiseerd chaoties.

Geen opmerkingen: