woensdag 19 januari 2005

afzetters

snoepfruit
bij de bekende grootgrutter draaien ze nu toch echt door met hun gemaksvoedselkonsept. zo ligt er naast de soms best wel smakelijke sandwiches en de veel te dure kant en klare salades sinds kort snoepfruit. ja, inderdaad: snoepfruit. wat bedoelen we daarmee? daaronder verstaan wij in Zaandam een handzame versverpakking, waarin iets gezonds voor even tussendoor, om zo maar even weg te happen.
bijvoorbeeld: honderdtwintig gram in partjes gesneden appel zonder klokhuis, maar met schil, kost één euro.
daar krijg je dus wel beduidend minder dan een hele appel voor.
ander voorbeeld: een bol staand plastic zakje met honderddertig gram witte en pitloze druiven. kant en klaar, druiven van het takje halen, hoef je alleen nog maar in je mond te stoppen, kost deze gemaksverpakking één euro en vijftig cent.
die druiven heb ik even omgerekend. niet naar ouderwetse guldens want dan wordt het helemaal idioot, maar gewoon in euro's: wat kost zo'n handjevol snoepfruit nou per kilo?
elf euro vijftien.
wat zegt u? elf euro vijftien? terwijl twaalf meter verder op de groenteafdeling twee bakjes pitloze witte druiven in de aanbieding samen drie euro doen? voor een kilo dus? duizend gram!
zo heb ik nog wel een paar suggesties voor deze schraperige kruidenier:
@ verpak lucifers per twee stuks, voor dat ene romantische kaarsmoment (één reservelucifer), sfeervol verpakt kan dat makkelijk in de schappen voor...eh...pakweg vijftig cent.
@ pel een mandarijn, haal de velletjes er af, verpak de partjes in feestelijk oranje vloeipapier in een lollig doosje en verkoop dat niet voor één euro tien, niet voor één euro twintig, maar voor één euro achtentwintig. kun je aan de kassa nog naar boven afronden.
@ verpak hele kleine muntdropjes in een minidoosje, noem dat muntdrop-mini en verkoop dat dan voor de zelfde prijs als de grotere verpakking. wacht even, oh nee, dat hebben ze al gedaan.
het alleridiootste is natuurlijk dat wij het nog kopen ook.

Geen opmerkingen: