vrijdag 7 januari 2005

drop

drop
dit is iets meer dan twee ons drop. overheerlijke dubbelzoete honingdrop. eigenlijk iets minder dan twee ons, want ik heb onderweg naar huis al vijf dropjes verorberd.
ik ben gek op drop. drop houdt mij gaande, voor drop kun je me wakker maken. het liefst zoete drop, muntendrop, maar als er niets anders is ben ik desnoods bereid om zoute drop te eten.
vroeger, toen alles nog beter was, kocht ik altijd drop op de markt, bij zo'n kraam die helemaal vol lag met grote zakken drop. allemaal soorten drop die verpakt niet verkocht werden: manneke pis, maria, bielzen, dat soort werk. groot, zoet en aangenaam misselijk makend. maar om de een of andere reden is er geen markt met een dropkraam meer te vinden. althans niet in Amsterdam. en de gespecialiseerde snoepwinkels met een goed gesorteerde dropafdeling zijn ook al verdwenen.
zo kom ik dus uiteindelijk terecht bij wat vroeger een goeie kruidenierszaak was en nu een luxe snoepwinkel is onder het motto: snoep is fun!
waar ik voor een miezerige twee ons drop twee euro en vijf eurocent moet betalen. dat is viereneenhalve harde ouderwetse guldens! ofwel twee-en-twintig-gulden-vijftig per kilo.
drop is een dure verslaving geworden.

Geen opmerkingen: