maandag 17 januari 2005

veel sopranos

soprano's
laatst won partner A met het insturen van een surrogaatkoffie- recept de tweede prijs: een DVD-bon. daar heeft ze na veel wikken en wegen uiteindelijk seizoen vier van de tv-serie Sopranos voor gekocht. dertien afleveringen die in Nederland nog niet zijn uitgezonden. en als ze serie vier vanaf april gaan uitzenden doen ze dat ongetwijfeld weer op een onchristelijk tijdstip. ons hebben ze daar niet meer mee. wij bepalen vanaf nu zelf ons kijkmoment.
komen we bij broer G van partner A. zegt ie dat ze haar DVD-bon beter aan iets anders had kunnen uitgeven. wijst ie op een stapel van tweeëntwintig DVD's. waarop vier volledige seizoenen, dus tweeënvijftig afleveringen Sopranos. maal vijftig minuten. dat is ruim 43 uur maffiafilm. illegaal gekopieerd, zoals het hoort.
we hebben de stapel in een stevige plastic tas mee naar huis gekregen. en daar kijken we dus al dagen tegen aan en tegen op.
het is een titanenwerk. we hebben inmiddels vier afleveringen achter de rug, dus nog achtenveertig te gaan. de begintune (woke up this morning, got yourself a gun), een prachtig nummer als begeleiding van een autorit van NYC naar New Jersey, begint ons al een beetje de keel uit te hangen.
als we het goed aanpakken kunnen we er in een week door heen zijn. veertig uur film past immers gewoon in een veertigurige werkweek. vijf dagen van negen tot vijf. zonder ADV. dat moet toch te doen zijn.
whatcha gonna do about it?

Geen opmerkingen: