dinsdag 22 mei 2007

de val van het slimme prinsesje


dus jullie willen weten wat daar nou eigenlijk achter steekt? jullie willen van de hoed en de rand? de sappige details? de naakte waarheid? leest en huivert:
er was er eens een slim prinsesje en dat slimme prinsesje werkte met twee heerlijke prinsen voor de arme mensen in de grote boze stad die geen eigen huisje (meer) hadden. het slimme prinsesje en de heerlijke prinsen bedachten dan allerlei slimme plannetjes, zodat die arme mensen toch een huisje kregen.
tot op een kwade dag het slimme prinsesje bedacht dat 't allemaal héééélemaal anders moest met die plannetjes. maar toen ze dat vertelde aan de twee heerlijke prinsen, vonden die dat niet zo'n goed idee. dus ging het slimme prinsesje naar de koning, maar ook bij de koning ving het slimme prinsesje bot. daarop ging ze naar de keizer, maar de keizer wilde niet eens naar haar luisteren. het slimme prinsesje wist echter van geen ophouden. ze draafde helemaal door. zo kenden de twee heerlijke prinsen haar niet. dus gingen ze met haar praten, opdat het weer zou worden zoals vroeger. praten met de raadsheren er bij, praten met de koning er bij, uren, weken, maanden achter elkaar, praten, praten, praten. maar het slimme prinsesje, dat opeens dus niet zo slim meer was, bleef hardnekkig geloven in haar eigen waarheid.
nou, en toen werd het niet-meer-zo-slimme prinsesje een beetje ziek van al het gedoe. en de twee heerlijke prinsen werden een beetje ziek van het niet-meer-zo-slimme prinsesje. en toen stapte het niet-meer-zo-slimme prinsesje met haar neusje nuffig in de lucht naar de paleisarts en vertelde hem dat ze niet langer samen met de twee heerlijke prinsen plannetjes voor de arme mensen zonder huisjes wilde bedenken. en toen zei de paleisarts dat het beter was voor het niet-meer-zo- slimme prinsesje als ze een tijdje in haar eigen huisje bleef. en zo kwam het niet-meer-zo-slimme prinsesje nooit weerom.
en de heerlijke prinsen? die leefden nog lang en gelukkig, nadat ze binnen het koninkrijk een nieuw slim prinsesje hadden gevonden.

Geen opmerkingen: