vrijdag 25 mei 2007

van pissebed naar kakkebed

nieuw UPC logo
kent u die uidrukking?
dat je ferm besluit iets totaaal anders te gaan doen, maar dat dat anders uiteindelijk net zo rot blijkt als dat eerste.
voorbeeld: als je op deze plek met veel bravoer en bombarie een UPC-vrije zone afkondigt en een eiland van digitale gelukzaligheid in Digitenne voorziet. en dat je dan het Digitenne-evangelie verkondigt aan Jan en Alleman. en de UPC-verkettering.
maar dat het je na ruim twee jaar toch gaat irriteren, de digitale blokvorming in de huiskamer bij elk langsrijdend brommertje, de digitale blokvorming in de slaapkamer bij elk hogedrukgebied én het ontbreken van vele interessante kanalen, nee, denk je dan, dat Digitenne is ook niet alles.
maar terug naar de kabel, terug naar UPC? da's ook weer zo wat. da's dus eigenlijk verraad aan je principes, aan je integriteit, ach en wee, dilemma's, dilemma's. waar je dan, omdat het je beter uitkomt, zonder blikken of blozen een fikse draai aangeeft.
dan klaag je bijvoorbeeld over de kulturele armoe vanwege het ontbreken van BBC, Arte, het Geschiedeniskanaal, Holland Doc en TV5.
dan zeg je bijvoorbeeld dat alleen echt grote geesten op een foute beslissing terug komen.
en dan wentel je je vervolgens juichend in 90 digitale tv-kanalen.
via de kabel.
van UPC.
net zo makkelijk.

Geen opmerkingen: