dinsdag 13 maart 2007

chaos in de kelder


wij zijn zoooo georganiseerd hiero. doen vaste dingen op vaste tijden, de bulkboodschappen op vrijdagnamiddag, de lekkere buurtboodschappen zaterdagochtend, de poetsvrouw op dinsdag, de sportschool, het hangmoment voor de tv, de sportwedstrijd, noem maar op, het heeft een vaste plaats en tijd.
georganiseerd maar ontspannen. dus sorteren we de gedroogde was wel, maar blijft ie gesorteerd en wel lekker liggen in vier, vijf wasmanden in de droogkelder: een beddegoedmand, een sokkenmand, een broekenmand, een hemdenmand en nog één waarvan ik even niet meer weet wat daar dan ook weer in zit.
tot zoon J op een kwade dag een was in het ouderlijk huis gaat draaien. dan ligt er een ongeorganiseerde hoop vuile was voor de wasmasjien met een briefje erbij dat ie geen tijd meer heeft en of we het even, alsje-alsjeblieft, voor hem af willen maken. wat nog niet eens zo erg niet is. wat wel erg wel is, is dat ie vast een wasmand heeft gepakt om straks zijn gewassen was in te doen. en dat ie de zorgvuldig gesorteerde inhoud van die mand met één welgemikte worp over de andere wasmanden heeft verdeeld. met één welgemikte worp! chaos in de kelder. chaos in mijn hoofd.
kinderen, begin d'r nooit an!

Geen opmerkingen: