dinsdag 16 mei 2006

nostalgie (voor D te A)

opblaasbare foto
oude agenda's openen laatjes die voor altijd gesloten leken. met aantekeningen die direkt weer levende beelden oproepen. drie-en-dertig jaar geleden, 16 en 17 mei 1973:
van twee tot vijf les van Jacques Commandeur. theaterschool Prinsengracht. drie uur improvisatieles van een getormenteerd, zeer begaafd en buitengewoon medemenselijk akteur. maar om half zes geen regieles van Leonard (Frank). in plaats daarvan een kanten bloem kopen. en aannaaien. waarvoor? waaraan?
5,5 jaar bestand. hm, bestand, bestand, met wie of wat? vijfeneenhalf jaar nog wel. iets met de oorlog? nee wacht, 17 mei 1973 minus vijf jaar en zes maanden wordt dus 17 november 1967, de datum dat het officieel aanraakte met nu partner A. maar dat woord bestand duidt op een vechtrelatie destijds, dat was ik even kwijt, toch nog eens navragen. echt gevierd hebben we het in ieder geval niet, want 's avonds ging ik kijken naar de finish van Olympia's wielerronde in de van Swindenstraat.
twee teruggevonden agendadagen uit minstens vijftien volgeschreven agendaas. ik kan weer maaaaaanden voortdrijven op de nostalgie van mijn bestaan. hoedt u!

Geen opmerkingen: