dinsdag 23 mei 2006

Cornelis Trooststraat 48 hs

cornelis trooststraat 48 hs klik voor vroeger
plekken waar ik gewoond heb:

na jaren van verkassen van transvaalbuurt naar centrum, sjiekzuid naar leidsepleinbuurt, pijp, twee maal kinkerbuurt en zelfs nog zuidoost vonden we uiteindelijk zo'n achttien jaar rust in de stadse dorpsgemeenschap van de nieuwe pijp.
het was een feest er te wonen, een warm bad. met leeftijdsgenoten in de bloei van hun karrière, het favoriete eetcafé, de buurtwinkels, de straatfeesten. we maakten er kinderen en brachten ze er groot. we bouwden er tuinhuizen en serres. ik had er een huiskamergalerie.
en er was die grote brand aan de overkant. op kerstavond. en die buurvrouw verderop links, die van twee hoog naar beneden viel om vijf uur 's ochtends. of was geduwd. en de turkse restauranthouder die met grote slagersmessen achter een taxichauffeur aanzat, waarna de politie hem met getrokken pistolen kwam arresteren. en de in plestik zakjes verpakte stront van een kamerbewoner dat hopla vanuit het dakraam de straat op werd geslingerd. en het betonblok van de boze buurman twee hoog rechts, dat ie in de tuin gooide omdat ie kwaad was.
goh, wat mis ik dat allemaal.

Geen opmerkingen: