dinsdag 9 mei 2006

Elisabeth Wolffstraat 23"

elisabeth wolffstraat 23
plekken waar ik gewoond heb:
het was in de laatste maanden van mijn toneelopleidingskarrière dat ik via de afdeling Kunstzaken van het Stadhuis deze driekamerwoning randje Kinkerbuurt op twee hoog met keuken, douche, balkon achter, frans balkonnetje voor en zolder kreeg toegewezen. het was een woning die de gemeente via het toen geldende distributiesysteem niet kon slijten. nou, wij aangeleunde semikunstenaars wilden um wel.
we namen twee katten, belegden de vloeren met veredeld hardboard, stapelden de ramen vol planten en waren domweg gelukkig in de Elisabeth Wolffstraat.
er waren natuurlijk wel wat vlekjes.
zo galmt de naam van het godsvruchtige benedenburendochtertje nog altijd na via de schuifdeurenschacht: TAAABITHAAAA! dezelfde open verbinding waardoor rond half zes ook altijd de doorgekookte groentenwalm naar boven kwam.
en beleefden we er ons eerste relatiedipje, zorgvuldig toegedekt door mijn liefdevolle verzorging van partner A na een hit-and-run-dronkemansfietsongeluk.
langzaam werden we volwassen. groeide de behoefte aan luxe en ruimte naast zelfstandigheid en privacy. waren we klaar voor een volgende stap op de woonladder.

Geen opmerkingen: