zondag 27 maart 2005

restauratie

DSCF0008
eigenlijk waren we helemaal niet van plan om nieuwe geluidsapparatuur aan te schaffen. die ouwe, ooit in financiële hoogtijdagen aangeschafte B&O klonk immers nog goed? nou ja, een paar ledjes deden het niet meer. en het zou wel prettig zijn als de balans weer zou werken. dus vrijblijvend maar eens rondgekeken. naar een zelfde apparaat. mits 100% in orde.
en verdomd, via Marktplaats werden er aangeboden. voor weinig geld.
wat heen en weer gemaild, doet alles het, ja, alles doet het, was van mijn ouders, half jaar hier in de kast, ok dan kopen we hem voor vijftig euro, woensdagavond ophalen in Baarn, deal.
omdat hij geen bijpassende speakers had neem ik er zelf één mee. om te testen. want je wilt natuurlijk wel zekerheid voor je dure geld.
maar dan rij je Baarn binnen, sjieke wijk, sjiek huis, oprijlaan met knarsend grind, word je opengedaan door een aardige meneer, die nogmaals bevestigt dat alles ok is, dan haal je dus niet meer die speaker uit je Smart, want dan denk je dat het wel snor zit.
niet dus: één kanaal gaf in het geheel geen geluid.
dan heb je dus twee vergelijkbaar niet goed werkende B&O's.
en als die aardige meneer ook al niet meer op een klagende mailtje reageert en reparatie van die ene bij de dealer in Hilversum uiteindelijk honderdzestig euro kost, plus dus de aanschafkosten, dan heb je al met al voor tweehonderdtien euro een dertig jaar oud maar volledig gerestaureerd geluidsapparaat in huis.
en die andere dus nog.
maar daar gaat kollega P zich nog tegenaan bemoeien.
met kontaktspray, zegt ie.
als het echt zo simpel is eet ik mijn pet op.
mag het met wat zout en peper?

Geen opmerkingen: