maandag 28 januari 2008

vergeten vergeten vergeten


soms gebeuren er dingen die op zich nog wel verklaarbaar zijn maar door herhaling onbegrijpelijk en verontrustend worden, zeker als ze binnen een dag plaatsvinden. vergeten is er zo één bijvoorbeeld.
als je bijvoorbeeld bij de slager staat en je weekendbestellingen doorgeeft, afrekent en buiten gekomen direkt weet dat je je lievelingssalade bent vergeten. kan gebeuren, denk je dan nog, vervelend, maar niet opvallend.
dat wordt het wel als je daarvóór naar de groothandel bent geweest met het doel een bepaald artikel te kopen en met van alles, behalve met dat ene artikel, thuiskomt. en als je even later naar de grootgrutter gaat met een lijstje van absoluut noodzakelijke aankopen in je hoofd en je ook díe niet in je grote AH-shopper blijkt te hebben gestopt. om nog maar te zwijgen over de groentenman, waar je de zaak uitlopend bedenkt dat je %#!@grom#* de mandarijnen bent vergeten.
het was daarentegen maar goed dat ik de eerder op de middag gekochte makreelfilet en zoute haring (met uitjes en zuur) was vergeten neer te zetten bij de zaterdagse broodmaaltijd met dochter L en de uitgehongerde net uit de Alpen teruggekeerde snowboarders zoon J en dochtervriend J, zodat ik na deze sprinkhanenplaag onze logee uit Kazachstan, waarvan ik even vergeten was dat ie ook zou komen avondeten, alsnog een (vissig) broodmaal kon voorzetten.
maar bedenkelijk is het al met al toch wel.

Geen opmerkingen: