zaterdag 19 januari 2008

roquefortpaté


er waren tongen die het al hadden beweerd en verdomd het is waar: er is eindelijk een waardige opvolger in het pand van slagerij Rodrigues getrokken, een traiteur die zelfs de naam gebruikt van de destijds beroemde grachtengordel culi-slager en die uit histories besef (en veel gevoel voor marketing) heeft beloofd altijd minstens één van Rodrigues' beroemde paté's in het assortiment te hebben.
de paté's van Rodrigues zijn terecht legendaries. gemaakt met verse lever, zonder kleurzout en zonder fosfaten om vocht mee vast te houden. rijke, volle, smakelijke paté's, een toonbankvitrine vol in allerlei variëteiten. die op vrijdag en zaterdag, als het druk was, werden afgesneden door een bejaarde winkelbediende. waarbij slager en bediende elkaar konsekwent met 'meneer' aanspraken. "meneer, wilt u twee ons roquefortpaté afsnijden". want roquefortpaté was mijn favoriet. zo favoriet dat ik de lokale slager om de destijdse hoek ooit met sukses heb kunnen overhalen 'm ook te maken.
eens zien of we deze nieuwbakken traiteur zo ver kunnen krijgen.

Geen opmerkingen: