dinsdag 25 april 2006

de te dikke man


eigenlijk had ie 't wel zien aankomen, gevoeld ook natuurlijk. en wat had ie niet een dikke kop gehad de laatste tijd. maar sinds gister was het dan toch officieel: hij was een te dikke man geworden volgens de lengte/gewichtschijf van de huisarts. voor het eerst sinds jaren was ie naar de huisarts gegaan met opgespaarde vage klachten en pijntjes. hij voelde zich zo moe, had ie ook nog gezegd. waarop die huisarts zei dat de te dikke man wat ouder werd en dat er dus vanzelf pijntjes kwamen en andere slaapritmes. maar dat dat gewicht en die buikomvang toch echt wel aan hem zelf waren te wijten.
dat kon ie in z'n zak steken. wat te doen?
gelukkig had het laatste kind net het ouderlijk huis verlaten. de te dikke man had dus plek genoeg om een eigen fitnessruimte in te richten. met een hometrainer, een roeimasjien, een paar leuke gewichtjes en een matje voor de buikspieroefeningen. zo gezegd zo gedaan, dat was het makkelijke deel. maar nu moest de te dikke man nog daadwerkelijk aan de slag met die apparaten.
morgen, dacht ie, morgenochtend begin ik. elke ochtend een stukkie fietsen , een stukkie roeien en een stukkie grondoefeningen. nog voor ie naar het werk ging. en dan zou ie elke dag zijn gewicht melden in z'n weblog. ter controle.
tevreden over zoveel daadkracht leunde de te dikke man glimlachend achterover.

Geen opmerkingen: