dinsdag 20 december 2005

paspoort

paspoort
dochter L heeft dringend een nieuw paspoort nodig.
09.15 uur, stadsdeelkantoor: waar is uw europese identiteitskaart? die had dochter L vóór het oude paspoort. is dus al lang en breed verlopen. maar moet als staatseigendom worden ingeleverd. is ze helaas even kwijt. kost haar dus extra geld en extra tijd. en eerst even aangifte doen van vermissing.
09.45 uur, politieburo 1: wij bellen even voor u met het bevolkingsregister voor het nummer van de vermiste kaart. jammer, het bevolkingsregister is pas om tien uur open. en na tien uur kunnen wij u niet meer helpen. wij boeken voor u een aangifte-afspraak voor morgen om half vier.
10.30 uur, politieburo 2: ja, aangifte doen kan nu, nee, wij bellen niet met het bevolkingsregister, u moet daarvoor terug naar het stadsdeel, die bellen dan voor u. het stadsdeel zegt dat het nummer niet nodig is? volgens onze instrukties wel, dus... dus belt dochter L met inside kontakt bij het bevolkingsregister die buiten de regels om het nummer telefonies doorfluistert en vervolgtips geeft. aangifte geregeld.
11.15 uur, stopera burgerzaken: nieuw paspoort met aangifte? geen probleem, wel 38.80 euro extra administratiekosten. duurt twee tot drie weken vanwege vermissing europese identiteitskaart. nee hoor, zegt dochter L, ik heb een inside tip, geef papieren maar mee, breng ik zelf wel even naar het bevolkingsregister.
11.45 uur, bevolkingsregister: kopje thee met inside kontakt, papieren afgegeven, na verifikatie weer in gesloten couvert terug naar de stopera.
12.15 uur, stopera: mooi, dan is nu alles in orde, volgende week woensdag ligt het paspoort klaar.

Geen opmerkingen: