zondag 11 december 2005

druilen

spanderswoud
het was een druilerige zondag.
en toch wilden hansb en partner A hond Z verwennen. dus gingen ze niet naar het saaie en overvolle Beatrixpark maar naar het mooie en rustige Spanderswoud bij Hilversum. met het Smartje.
zoals de afgelopen twintig jaar zo vaak draaien ze ook nu vanaf 's-Gravenland een rustig landweggetje in om vandaar ergens in het bos te parkeren. zoals altijd als ze naar het Spanderswoud gaan: weggetje in, parkeren, wandelen.
maar halverwege het landweggetje staat plotseling een slagboom. en een bankje. en iets wat er uitziet als een parkeerstrook. dat is nieuw. autoos mogen kennelijk het bos niet meer in. dat is goed, dat kunnen ze billijken, zo is er meer ruimte voor groen genieten, dus parkeren ze netjes voor de slagboom op de parkeerstrook.
ze wandelen ontspannen, het bos ruikt prettig herfstig, hond Z huppelt levendig voor hen uit, een schaarse Gooise voorbijganger groet vriendelijk, vooruit: het leven is mooi.
moe maar voldaan keren ze terug naar het Smartje.
hee, het lijkt wel of iemand een berichtje heeft achtergelaten. op een vrolijk geel papiertje. achter de ruitenwisser. iemand die ze kennen? die hier ook is of was en die voorstelt om samen ergens wat te gaan drinken? of of? nee, het zal toch niet, dat kan toch niet? niet hier, niet op dit uitgestorven landweggetje?
ze hebben bord C12 gemist en dus gehandeld in strijd met geslotenverklaring. dat levert ze een administratieve sanctie op van 45 euro. bij het terugrijden zien ze bord C12, maar heen stond ie er nog niet. echt niet.
zwijgend rijden ze naar huis.
de zondag druilde voort.

Geen opmerkingen: