maandag 17 oktober 2005

niet voor vegetariërs

lindenhoff 1
knorrend van genoegen schurken ze nog wat dichter tegen elkaar aan, de Baambrugse Biggen in de sappige polderwei. schuren hun rug lekker in het zand, rollen zich om naar de warme zon, of vleien zich juist in de schaduw van een boom. een weekmakend idyllies boerenlandtafereel bij boerderij de Lindenhoff aan de Angstel.
waar normaal gesproken vlees en worst van eigen fabrikaat wordt geleverd aan restaurants, mogen wij -partikulieren- twee keer per maand inkopen doen in een grote boerenschuur: worsten, grove boerenpaté's, hooibergham, boterzachte gemarmerde sukadelapjes, lamskoteletjes, boerenkazen, boerenboter en aangeleunde waren. bij een ouderwetse slager met een koket wit hoedje op z'n hoofd. met weliswaar een hoog Noordermarkt-op-zaterdagochtend-gehalte, inklusief het onvermijdelijke daarbijbehorende ons-kent-ons-publiek, maar te uniek om dit adresje daarom alleen aan de grachtengordel te laten.
bij het weggaan lopen we nog even langs de nog immer innig tevreden zonnende Baambrugse Biggen. "tot over twee weken", groeten we ze opgewekt, "in welke vorm dan ook!"

Geen opmerkingen: