zondag 16 oktober 2005

Dirk stunt!bijna was ik er ingetrapt, in de vliegticketstunt van kruidenier Dirk.
maandagochtend vanaf 9 uur kun je vouchers kopen voor 29 euro, inklusief belasting en toeslagen. naar Berlijn, Madrid, Lissabon en nog een handvol voornamelijk Spaanse bestemmingen van Air Berlin. maximaal 8 vouchers per persoon. haast u, want we hebben er maar 15.ooo! nou ja, je kunt ze natuurlijk ook via internet kopen bij Air Berlin zelf. vanaf maandagochtend 8 uur. hoef je niet in de rij bij de speciale kassa bij Dirk te gaan staan.
maar dan? simpel zegt Dirk/ Air Berlin: je hebt een voucher, daar staat een kode op en met die kode kun je vanaf 4 uur maandagmiddag gaan boeken. bijvoorbeeld via de internetsite van Air Berlin. en je kunt kiezen uit alle vluchten die inklusief toeslagen en belastingen maksimaal 99 euro kosten.
en daar zit een addertje.
want de prijzen op die website zijn exclusief toeslagen. zodat je dus feitelijk alleen vluchten kunt boeken die nu op de website tot maksimaal 79 euro worden aangeboden. dat blijken er, behalve naar Berlijn, niet zo gek veel te zijn. en dan alleen nog op incourante dagen (van Amsterdam naar Lissabon op 1 januari om vijf voor zeven in de ochtend). zodat de keus wel erg beperkt wordt, zeker als die minimaal 15.000 andere voucherbezitters ook hun voucher nog willen inwisselen. voor eind november, anders vervallen de vouchers.
het lijkt niet meer dan een slinkse manier van een luchtvaartmaatschappij om niet te slijten stoelen te dumpen, terwijl de konsument denkt dat ie een lot uit de loterij krijgt.
slinks, omdat je eerst een voucher moet kopen en daarna pas kunt boeken. om er dan achter te komen dat er niet zo heel veel te boeken valt en je met een waardeloos voucher achterblijft.
fijne aktie van Dirk!

Geen opmerkingen: