donderdag 12 februari 2009

verdwenen drop?


er is geen katjesdrop meer te krijgen!
en ook geen salmiakdrop, van die kleine, platte, ruitvormige minidropjes, waarvan je zomaar een handje naar binnen gooide om ze met een gelukzalig licht misselijkmakend gevoel te vermalen. allemaal ooit gewoon verkrijgbaar in zakjes van Venco, die waren het lekkerst. nu alleen nog in een verzamelzak zoete drop van de AH, althans de katjesdrop, althans iets wat er op lijkt. de salmiak is in het chemies genummerde felgekleurde en vooral zure moderne snoepgeweld ten onder gegaan. lijkt het.
net als de snoepwinkels trouwens, de ├ęchte snoepwinkels, die met wel dertig bakken verschillende soorten losse drop en met druivensuiker aan een blok, allemaal verdwenen, die snoepwinkels. ja, op de zaterdagse markt zie je nog wel eens zo'n kraam. en dan is er Jamin natuurlijk, maar die is onbeschoft duur. nee, het houdt allemaal niet over, dropsgewijs.

1 opmerking:

Anoniem zei

IK MIS OOK DE DROP DIE JAREN GELEDEN NOG OVERAL WERDEN VERKOCHT ! oOK DEZE VIERKANTEDROP MIS IK AL EEN HELE TIJD . jAMMER DAT MEN OVER GAAT OP DE CHEMISCHE Z.G.N. ( NIEWE SMAAKLOZE DROP ) ! zO VERANDERD ER STEEDS MEER VERTROUWDE LEKKERE DROPJES .

GROET BERNEDIEN