woensdag 15 maart 2006

in naam der koningin


wij hadden M.
M was het vriendje van een vriend. M kon goed rekenen. M had een eigen administratiekantoor. dus toen de Annex-galerie en de Akteursstudio samen een stichting werden en partners en vrienden het bestuur vormden, werd M penningmeester. dat is logies. en handig voor de belastingaangifte, prakties ook bij de subsidieaanvrage. nee, wij hadden het goed geregeld. destijds.
tot we subsidie kregen. een substantieel bedrag. echt een lekkere som geld. voor de stichting. en M wat met gelden ging schuiven. voor zijn administratiekantoor. van links naar rechts en weer terug, zei ie. maar dat deetie niet. hij schoof van links naar rechts en daarna naar boven. en naar beneden. weer naar rechts. maar nooit terug naar links. geeft niet, zei ie, komt wel goed, en verschoof nog wat.
toen kwam de belasting. bleek achteraf. want aan onze huisdeur stond de deurwaarder. die vroeg naar de sekretaris. poeh, zei partner A, geen idee, die woont niet hier. jawel, zei de deurwaarder, echwel, de sekretaris dat bent u. o jee, zei partner A, wat nu?
en zo kwam het dat na enige indringende vriendtotvriend gesprekken de verhoudingen met M verstoord raakten.
het geld kwam terug, de vriendschap haperde nog lang.

Geen opmerkingen: