vrijdag 16 september 2005

niet zo smart


er waren er die het volkomen onverantwoord vonden. die ons verketterden. die ons ontaarde ouders noemden. die ons er fijntjes op wezen dat we als het ware vroegen om moeilijkheden, dat we het noodlot zouden tarten.
maar we hadden het zoon J en zijn vriendin L ooit beloofd: als jullie je rijbewijs hebben mogen jullie met de Smart op vakantie. dus togen ze op weg naar Italië. de één met het rijbewijs al een maand op zak, de ander met het rijbewijs ruim een week op zak.
ik geef toe: we waren pas gerust na het dagelijkse bevestigende sms-je van goede aankomst en pas helemaal opgelucht toen ze weer veilig in Amsterdam terug waren. en behalve een parkeerkrasje is ook de Smart heel teruggekomen.
de kritikasters konden dus tevreden zijn en zoon J en vriendin L waren in korte tijd ervaren chauffeurs geworden. dat dacht ik tenminste, want zoon J ziet dat anders. een auto zonder kek versnellingspookje en koppelingspedaal is in zijn visie namelijk geen echte auto. da's meer een auto voor watjes. da's niet sportief. nee, handgeschakeld, da's pas autorijden.
van zoveel jeugdig vertrouwen in een achterhaald konsept kan ik nou zo verdrietig worden.

Geen opmerkingen: