donderdag 22 mei 2008

vroeg opstootje


het moet maar eens afgelopen zijn met al die rücksichtslos op de stoep geparkeerde fietsen voor de supermarkt in de Jodenbreestraat moet iemand bij het stadsdeel hebben gedacht. dus pakten ze het vanmorgen vroeg rigoureus aan: één voor één werden de voor een korte boodschap gestalde fietsen door twee potige ambtenaren op een vrachtwagentje geladen om te worden afgevoerd. tot ontsteltenis van een tiental brave burgers die met zware tassen vol boodschappen op hun fiets wilden stappen. geen diskussie mogelijk, de fietsen waren en bleven gekonfiskeerd. hoebedoelu geen verbodsbord? hoebedoelu volle fietsrekken? hoebedoelu waar-staat-geschreven-dat-ik-mijn-fiets-niet-op-de-stoep-mag-parkeren?
het dreigde even uit de hand te lopen toen een gedupeerde fietser eigenhandig zijn fiets uit de laadruimte pakte en de potige ambtenaren hem sommeerden de laadbak te verlaten. er werd geschreeuwd en geduwd, er werd zenuwachtig gebeld, de milieupolitie verscheen, en nee u mag even niks zeggen, ik overleg met mijn kollega!
enfin, het liep met een sisser af. nadat namen waren genoteerd (why?) werden de fietsen van de aanwezige eigenaren alsnog uitgeladen. het restant werd afgevoerd. wat blijft is de vraag op welke grond het stadsdeel meent dat fietsen niet op de stoep mogen staan en dus mogen worden verwijderd. wat niet wegneemt dat juist deze stoep inderdaad vaak erg vol hinderlijk geparkeerde fietsen staat...

Geen opmerkingen: