dinsdag 30 juni 2009

hansb doet 't zonder Volkscampertje

opblaasbaar!
het was hoog tijd voor wat afwisseling na twaalf jaar van het zelfde. twaalf jaar elke zomer met het Volkscampertje op stap, van Portugal tot Griekenland en alles wat daar tussenin ligt. dan weer vier weken, vaak vijf weken, soms bijna zes weken dag in dag uit luchtgekoeld pruttelend over hete B-wegen, kamperend bij wijnboeren, op kleine campings, aan vrije stranden.
maar inene was het op, was de liefde bekoeld, wilden we wat anders, gingen we vliegen. waarop dochter L en dochtervriend J hun kans schoon zagen en het Volkscampertje voor hún vakantie reserveerden. zodat zij morgen na enige trainingssessies ("als je dit geluid hoort is het goed, maar als je dat geluid hoort is het goed mis" en "dit palletje hoort te werken, maar doet het niet, dus moet je even hier duwen en daar trekken" en "tja, het is natuurlijk wel een 38 jaar oude auto hè, daar komt veel gevoel bij kijken") met Volkscampertje en al de hort op gaan.
gister namen ze 'm alvast mee, om 'm rustig voor de eigen deur in te kunnen pakken.
toen zag ik voor het eerst ons eigen Volkscampertje rijden, zo maar, in het wild, zonder dat ik zelf aan het stuur zat. en werd ik er prompt weer straalverliefd op.

Geen opmerkingen: