zondag 10 mei 2009

hansb en het motoragentje


"zo, wat denken wij dat wij hier aan het doen zijn?", vroeg het motoragentje vanachter van die spiegelende zonnebrilglazen onder z'n motorhelm. wij waren ons van geen kwaad bewust, stonden met het Volkscampertje op het dagkampeerterrein in het Amsterdamse Bos te dagkamperen of beter nog te moederdagbrunchen, de zon scheen, de halve familie was er, wij beleefden kortom een ontspannen dagje. "wij dagkamperen hier, motoragentje", zeiden wij dus naar waarheid en we begrepen niet waar hij naar toe wilde.
"u staat hier met uw voertuig op het gemeentelijke gras", zei het motoragentje. dat klopte, het Volkscampertje stond met alle vier z'n wielen in het sappige gras, nabij een rij grote bomen, zon en schaduw bij de hand, tafeltje, wat stoelen, bubbeltjeswijn, wat wil je nog meer. "en dat mag niet", beweerde het motoragentje.
"toevallig wel", zeiden wij, "dit is toevallig het enige plekje in het hele bos waar je mag dagkamperen met je wielen op het gras."
"hallo HB, HB over", riep het motoragentje in z'n mikrofoon, "ik sta hier op het dagkampeerterreintje en er staat hier iemand die wel heel erg veel weet en die beweert dat ie hier met zijn vier Volkscamperwielen op het gras mag staan, klopt dat, over?"
de spanning was te snijden, wij stonden op het punt een fikse boete te krijgen en ons ontspannen moederdagdagje dreigde terstond in het water te vallen.
"hallo motoragentje, hier HB over, ja, dat mag."
en toen vonden we hem eigenlijk best wel zielig, ons motoragentje. want niet alleen wenste hij ons een prettige dag verder, maar ook moest hij nog terug naar die Turkse familie die hij vóór ons had bevolen met de wielen van het gras te gaan. het was een goed motoragentje, besloten we daarom terwijl we hem met z'n allen uitzwaaiden.

Geen opmerkingen: