vrijdag 19 januari 2007

anekdote zonder clou


ooit bestierde ik een klein kultuurimperiumpje in een groot bedrijfspand aan de Rozengracht. voor ons doel moest er wat verbouwd worden en zoals dat gaat bij verbouwingen duurde het afwerken van dat verbouwen tot lang nadat wij onze kulturele aktiviteiten waren gestart. zodat er her en der, maar vooral onder de trap, nogal wat bouwmateriaal lag: gipsplaten, schroeven en (saillant detail) diverse zakjes muurvuller en dergelijke.
nou zat er in dat pand ook een nachtclub. geen kwaad over die nachtclub, aardige jongens waren het en van geluidsoverlast hebben wij als dag/avondgebruikers nooit last gehad, hoogstens (weer zo'n niet onbelangrjk detail) liepen er wel eens verdwaalde gasten over ons gemeenschappelijk achtertrapportaal, die we dan vriendelijk de weg terugwezen naar de nachtclubingang.
enfin, verbouwing afgerond, spullen opgeruimd, overgebleven rotzooi bij het grof vuil gedumpt, fijn schoon trapportaal, komt me daar een briezende bedreigende nachtclubeigenaar naar boven. en als ik zeg bedreigend dan bedoel ik ook echt bedreigend, nix geen aardige jongen meer. omdat wij onze rotzooi hadden opgeruimd, begrepen wij, omdat wij de restanten bouwmateriaal buiten hadden gezet.
maar waarom ie zich daar nou zo druk over maakte?

Geen opmerkingen: