zondag 19 augustus 2007

Pim en Hans grijpen hun kans


op een mooie zomermiddag, eh nee, wacht, dat moet anders...
op een herfstige zomermaandagmiddag stappen Pim en Hans opgetogen in de taxi die hen naar het Grote Televisie Interview zal brengen. ze zijn een beetje zenuwachtig. tja, wat wil je ook: twee stadse jongens, een interview, voor de te-le-vi-sie. goh, zegt Hans, het is wat! ja, zegt Pim, en best wel eng! melkmuilen...
onderweg babbelen ze honderduit tegen de taxichauffeurmeneer. over melk, over melkbekers, over melkbrigadiers. want daar zal het in het Grote Interview over gaan, over de M-brigade. daar heeft Hans lang geleden eens een weblogstukje over geschreven. en dat vonden ze van de te-le-vi-sie best wel een leuk stukje, ergens. dus hebben ze Hans gevraagd om daar over te komen praten. en Hans heeft toen aan Pim gevraagd om met hem mee te gaan. omdat Pim er ook veel van wist, van die M-brigade. en omdat alleen ook maar alleen is.
aangekomen bij de plek van het Grote Televisie Interview zijn ze eigenlijk al uitgepraat. het duurde ook zo lang voor de taxi in Rotterdam was. maar de re-gis-seur wil toch gelijk met het Grote Televisie Interview beginnen. tijd is geld, jongens, zegt hij. dus slaan ze zich er maar dapper doorheen. omdat het zo'n aardige meneer is. Godfried heet hij, maar de jongens mogen God zeggen.
als het Grote Televisie Interview is afgelopen krijgen ze allebei als beloning een groot glas... nee, geen melk, maar limonade. gelukkig maar, want Hans lust helemaal geen melk meer. en als dikke room op lauwe schoolmelk zegt de re-gis-seur die God heet nog dat het Grote Televisie Interview over een paar weken al wordt uitgezonden op de te-le-vi-sie. in een programma dat Andere Tijden heet. leuk hè?

Geen opmerkingen: